PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImVrc3RyYXNlbnMuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Перевіряємо кислотність шлунку

12.05.2016

Кислотність шлунка – це характеристика концентрації кислоти у просвіті шлунка або у шлунковому соку. Нормальна кислотність забезпечує захист від попадання патогенних мікроорганізмів в травну систему. Якщо кислотність підвищена або понижена, це свідчить про збої в роботі організму і може викликати безліч захворювань з шлунково-кишковим трактом.

Щоб перевірити кислотність шлунка, необхідно випити 0,5 чайної ложки соди натщесерце. При нормальному стані органу у вас повинна з’явитися відрижка повітрям:

– якщо вона виникла одразу у вас підвищена кислотність;

– якщо через 1-3 хвилини кислотність нормальна;

– якщо вона відсутня кислотність понижена.

Якщо кислотність підвищена, то слід відмовитися від кислих фруктових та овочевих соків, маринадів і квашень. Треба їсти більше м’яса, приготованого на пару, а також рибу, молочні продукти, тушковані овочі, яєчні білки, бульйони і каші.

Якщо кислотність понижена, потрібно пити відвари шипшини, кислі овочеві та ягідні соки. У раціоні повинні бути відсутніми смажені, жирні та гострі страви. Слід відмовитися від копченого м’яса і ковбас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: